MMA GALA - SUPERIOR CHALLENGE


Teknikuppdraget går till TECH 4 EVENT!

Superior 
Challenge, känd som en av Europas största MMA-gala, arrangeras för första gången i Helsingborg. Det är dessutom första gången någonsin som en professionell kampsportsgala arrangeras i staden vilket är någonting att lägga på minnet. Galan går av stapeln på Helsingborgs Arena den 3 maj.

Hiway Event AB som tillsammans med Helsingborg Arena arrangerar Superior Challenge är fast beslutna att göra det till en riktig upplevelse. En riktig show som alla galabesökare kommer att minnas framöver. I det arbetet var det viktigt att hitta rätt teknikpartner.
 
- För oss var det viktigt att hitta en teknikpartner som förstod uppdraget, har erfarenhet av att göra stora produktioner och var villiga att ta i ordentligt. Att TECH 4 EVENT sedan tidigare har kännedom om Arenan var såklart ett stort plus när vi gjorde vårt urval. Nu ska vi bjuda på en show i Las Vegas-stil och det kommer att bli häftigt”, säger Hiway Events Glenn Stjernkvist.
 
- Vårt uppdrag är att förstärka upplevelsen för publiken och det är vi duktiga på.  Vår moderna teknik kommer ge hela Arenan ett lyft när vi synkroniserar ljud, ljus och bild för att framhäva de tävlandes personlighet. Med våra kreativa lösningar kommer vi skapa en spännande och laddad atmosfär i Arenan som kommer tagga både publik, tv-tittare och tävlande. Vi tycker det skall bli roligt och är stolta att få vara teknikpartner i detta stora event.” säger Björn Carlsson, VD på TECH 4 EVENT.
 
TECH 4 EVENT har framgångsrikt levererat kreativa tekniska lösningar till event och installation i 22 år. Och till Superior Challenge kommer det inte att sparas på krutet. Hela Arenan kommer iscensättas i ljud-, ljus- och bildeffekter på scenen, catwalken, i oktagonen och i hela hallen. En mäktig upplevelse utlovas!

  


Superior Challenge är en av världens främsta MMA organisationer och har arrangerat nio galor tidigare varav de senaste i Malmö Arena och Scandinavium. De senaste galorna har även slagit tittarrekord i svensk TV. Superior är en av fem galor i världen med topp 20 rankade fighters. Evenemanget vänder sig till alla som uppskattar ett högkvalitativt evenemang eller adrenalinfull sportunderhållning med Las Vegas känsla. 

Publicerad:
Onsdag 19 mar, 2014, 19:14
Skribent:
Peter Roslund